4 maart 2020

Nieuw: online training Microbiologie en het beheersen van besmetting en bederf

Vanaf nu beschikbaar: de online training over microbiologie en het beheersen van besmetting en bederf. Leer wat je kunt doen om de groei van ongewenste micro-organismen te remmen en de houdbaarheid van producten te verlengen.

Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie is een complex onderwerp. Veel bedrijven worstelen met microbiologische gevaren en microbiologische besmettingen zijn vaak in het nieuws. Om de risico’s goed in te schatten en adequaat aan te pakken is veel kennis nodig. En dan moet je bij het begin beginnen. Précon biedt daarom vanaf dit jaar een trainingsprogramma waarin bedrijven zich vanaf de basis kunnen laten bijscholen in microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze e-learningmodule is de eerste stap, waarin de basisbeginselen worden uitgelegd en waarmee je een goed begrip krijgt van de maatregelen die genomen worden om besmetting en bederf tegen te gaan. Zo kun je op het werk beter inschatten welke factoren een gevaar vormen en welke maatregelen er genomen kunnen worden. En, na deze training ben je goed voorbereid op de klassikale training microbiologie, die dieper op de praktijk van microbiologische controles ingaat.

De training duurt 120 minuten en je kunt hem op ieder gewenst moment (ver)volgen en volledig op eigen tempo doorlopen. De training biedt veel informatie over de basis van microbiologie, micro-organismen, groeifactoren, beheersmaatregelen en conserverende technieken. Na de training weet je van de meeste productgroepen wat de microbiologische risico’s zijn en wat er gedaan wordt om deze in te dammen.

Bekijk trainingsinformatie

Doelgroep

De training is geschikt voor alle medewerkers in een voedingsmiddelenbedrijf die microbiologie niet vanaf de basis geleerd hebben. Met deze online training op zak, kun je daarna deelnemen aan de vervolgtraining die dieper ingaat op microbiologische analyses.

Meer weten?

Wil je de cursus eens bekijken? Précon Learning geeft je graag passend advies over het volgen van trainingen. Neem contact met ons op via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte