25 januari 2021

Nieuw: online module Legionella

Het nieuws wordt al bijna een jaar beheerst door het coronavirus, maar een andere gevaarlijke besmetting is de legionellabacterie. Iedereen kent de veelgehoorde adviezen wel dat als je thuiskomt van vakantie: draai eerst de kranen in huis open. Zo spoel je de leidingen door, ververs je het water en voorkom je de kans op een legionellabesmetting. Maar wist je dat je een legionellabesmetting niet alleen thuis, maar ook op je werk kunt oplopen?

Als je werkzaam bent in een productieomgeving kun je ook een legionellabesmetting oplopen, als je bijvoorbeeld werkzaamheden uitvoert met een brandslanghaspel of een hogedrukunit, zeker als deze niet zo vaak gebruikt worden. En het risico wordt groter als het bedrijf te maken heeft gehad met een bedrijfsstop. In deze module leer je hoe een legionellabesmetting ontstaat en waar je op moet letten. Zo leer je ook wat er kan gebeuren als je ziek wordt en welke symptomen er bij een legionellabesmetting horen. Omdat legionellose een andere behandeling vergt dan een ‘gangbare’ longontsteking, is het goed om bij de symptomen van legionellose direct de huisarts te waarschuwen.

De module is niet alleen bedoeld voor iedereen die werkzaam is in een productieomgeving, maar ook voor bedrijfsleiders, milieucoördinatoren en bedrijfseigenaren. Deze laatstgenoemden zullen in de module extra informatie krijgen over onder andere de wet- en regelgeving omtrent legionella en de zorgplicht. Zo weet je waar jouw bedrijf aan moet voldoen om een legionellabesmetting te kunnen voorkomen.

Wil je meer weten over deze trainingen?

Bekijk de trainingspagina legionella. Je kan ook contact met ons op nemen via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte