3 mei 2021

Kleine online e-learning modules, de ideale uitkomst!

Bij Précon ontwikkelen we steeds vaker kleine e-learningmodules, zoals poorttrainingen, bezoekerstraining of inwerkmodules. Deze kleine modules met een doorlooptijd van 10-25 minuten kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat een bezoeker of medewerker al op de hoogte is van een aantal regels en/of zaken bij een bedrijf voordat ze aan de slag gaan. Dit scheelt een hoop tijd op locatie. Als je dit vervolgens ook nog koppelt aan een systeem, staat alles netjes geregistreerd en heb je alles op orde voor een audit.

Aan welke onderwerpen kun je denken?

Bezoekerstrainingen of poorttrainingVoor bezoekers en nieuwe werknemers is het verstandig en vaak ook verplicht om een aantal regels van het bedrijf te kennen, voordat je het terrein betreed. Deze gegevens dienen meestal geregistreerd te worden. Bij veel bedrijven gebeurt dit nog op papier, maar je raakt al snel het overzicht kwijt. Een online module biedt de oplossing: alles wordt netjes geregistreerd in een systeem.

Een ander bijkomstig voordeel is dat, je personeel geen tijd kwijt is met dit proces. Daarnaast kun je toetsen of iedereen goed op de hoogte is van de regels.

InwerkmoduleNieuwe medewerkers inwerken is een tijdrovende klus. Met een online inwerkmodule zijn huidige werknemers minder tijd kwijt om nieuwe werknemers een aantal regels en processen uit te leggen. Zo zijn nieuwe medewerkers ook sneller inzetbaar. Daarnaast kunnen nieuwelingen de informatie nog eens teruglezen. Bij een nieuwe baan krijg je natuurlijk vooral in de begintijd veel informatie te verwerken. Zo kan ieder dit op zijn eigen tempo leren.

Uitbreiding of verdieping van basisinformatieKorte modules kunnen ook van pas komen naast het volgen van een basismodule over bijvoorbeeld voedselveiligheid of veiligheid. Ieder bedrijf is anders en een standaardproces kan er op locatie weer net even anders uit zien. Ook dan kan een kleine module de oplossing bieden. Nadat alle basiskennis over bijvoorbeeld voedselveiligheid aan bod is gekomen, kun je in een volgende extra korte module uitleggen hoe jouw bedrijf er nog meer voor zorgt dat het voedselveilig werkt, denk bijvoorbeeld aan extra kledingvoorschriften.

Kleine modules en koppelingen

Het is handig om een korte module meteen te koppelen aan een LMS of jouw leermanagementsysteem. Zo is alles netjes geregistreerd en heb je alles op orde voor een audit.

Interesse in een kleine module?

Bekijk onze e-learning maatwerk pagina of neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte