6 mei 2020

Klassikale trainingen nu ook online beschikbaar

Précon maakt samen trainen op afstand mogelijk

Voor praktijkgerichte trainingen is een goede samenwerking tussen deelnemers onderling en de trainer erg belangrijk. Deelnemers willen graag weten op welke manier je bepaalde eisen op de werkvloer toepast. Klassikale training is daar erg geschikt voor. In deze tijd van Corona is dat niet mogelijk. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers doorgaan gaan met hun ontwikkeling?

Précon Learning heeft haar belangrijkste klassikale trainingen omgezet in prettige, motiverende en interactieve trainingen op afstand. Met dezelfde trainers, hetzelfde resultaat en enthousiaste klanten. Maar hoe is dat mogelijk? In dit artikel leggen we uit hoe we dat voor elkaar hebben gekregen.

 

Ervaring van een klant

We wilden graag dat onze trainingen doorgang konden vinden, maar met de beperkingen die ons door de corona-uitbraak werden opgelegd, werden alle trainingen opgeschort. Précon was bereid om voor ons een programma te ontwikkelen dat werkelijk werd aangepast voor leren op afstand. In plaats van de klassikale training integraal via de webcam aan te bieden kregen we een programma dat door de deelnemers ervaren werd als aantrekkelijk en plezierig.

 

Aanbod online klassikaal

We hebben ondertussen goede ervaringen opgedaan met het verzorgen van de online interactieve trainingen Additieven, Etikettering en claims, Principes en achtergronden van HACCP en Voedselcontactmaterialen. Eind deze maand komen ook andere trainingen zoals Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie en Food Defense & Food Fraud online beschikbaar. Staat jouw training hier niet bij? Niet getreurd, neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Bekijk aanbod >

Wat hebben wij aangepast?

Op basis van ervaringen met onze e-learning modules, webinars en onze didactische expertise hebben we klassikale online trainingen opgezet waarin de deelnemer actief wordt betrokken bij het leerproces:

  • Aantrekkelijke inleidingen maken duidelijk waarom het belangrijk is om de training te volgen.
  • Er is veel variatie in de manier waarop de deelnemer zich de kennis eigen maakt: sessies waar deelnemers samen een onderwerp bespreken, en sessies waarin in kleine groepen of individueel korte opdrachten worden uitgevoerd.
  • Opdrachten zijn gericht op het opfrissen van bestaande kennis en ervaringen of het aanleren van nieuwe inzichten.
  • Tijdens sessies in subgroepen is de trainer bereikbaar voor vragen en terugkoppeling, en regelmatig worden testjes of een quiz gebruikt om de deelnemer de ontwikkeling te laten ervaren.

Toekomst

Dat klassikaal online voor een aantal onderwerpen een nuttig alternatief is voor klassikaal leren is voor Précon duidelijk: klassikale training werkt goed door de interactie tussen de trainer en de deelnemers én de deelnemers onderling, waardoor het leereffect wordt vergroot . Online leren heeft als voordeel dat cursisten niet hoeven te reizen naar een trainingslocatie en dat sessies korter zijn en zijn verdeeld over twee of meerdere dagen. Bedrijven krijgen daardoor een training die nog beter bij hen past. Daarom blijven we, ook wanneer de maatregelen tegen de COVID-19 weer worden opgeheven, beide vormen aanbieden.

Meer weten?

Wil je meer weten hoe wij jou kunnen ondersteunen bij een training? We geven je graag passend advies. Neem contact met ons op via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte