7 januari 2019

Innovatieve leeroplossingen voor de industrie 4.0

Op 11 december 2018 reisden onze collega’s Deborah en Heike af naar het verre Zuiden. In het West-Vlaanderens Kortrijk waren zij te vinden op de bijeenkomst ‘Innovatieve leeroplossingen voor de industrie 4.0’. Op deze bijeenkomst demonstreerden 10 industriële bedrijven vernieuwende technologische oplossingen. In deze korte blog vertellen onze collega’s over wat ze het meeste is bijgebleven:

Heike: “Ten eerste ben ik erg te spreken over de opzet van het evenement. Het is echt gericht op het uitwisselen van kennis en ervaring tussen bedrijven en organisaties. Van en met elkaar leren. Top vind ik dat! Verder vond ik het gaaf om te zien hoe een bedrijf in de assemblage gebruik maakt van performance support door middel van laser technologie die de medewerker tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden instructies en feedback geeft. De medewerkers ervaren hierdoor een verminderde werkdruk en halen meer plezier uit hun werk. Een geweldige en toegankelijke toepassing van augmented reality.”

Deborah: “De variatie in onderwerpen bij de groepsessies was groot. Voor elk wat wils! Bedrijven die hun best practices deelden met het publiek: welke gratis tools kun je inzetten om e-learning te voorzien van bijvoorbeeld animaties of infographics en wat zijn de ervaringen van andere mensen met deze tools? Het gebruik van enkele tools werd kort getoond en dat inspireert. Ik wilde eigenlijk direct op zoek gaan naar een cursus waar we een infographic in konden zetten. Ook de verschillende toepassingsgebieden van augmented reality en virtual reality kwamen in een sessie aan bod: leren in je eigen bedrijf door een digitale kopie te maken van je huidige werkveld. Ofwel: je leert en ziet digitaal hoe het er bij jou op de werkvloer aan toe gaat. Operators leren er veel van en leidinggevende hoeven minder tijd te besteden in het inwerken van nieuwe collega’s. Een win-winsituatie.”

Kortom: het was een zeer geslaagde middag en avond, waarvan onze collega’s met een volle buik en een heleboel inspiratie terugkeerden.

Maatwerk

Opzoek naar een maatwerk trainingen waar we allerlei nieuwe technieken in toepassen? Bekijk onze maatwerk pagina voor meer informatie.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte