24 maart 2020

Online maatwerk cursussen en mogelijkheden

Je hebt steeds meer mogelijkheden om een online cursus te ontwikkelen. Je kunt hierbij denken aan technieken zoals virtual reality (VR), augmented reality(AR) of omgevingen die in 360 graden worden weergegeven. Maar ook op het gebied van didactiek zijn er steeds meer mogelijkheden. Denk hierbij aan interactieve video’s, of microlearning waarbij een cursist om de zoveel tijd een paar vragen krijgt over situaties uit de praktijk. Je kunt ook denken aan een game waarbij je vragen krijgt en iets leert zonder dat je het doorhebt. Leren op een leuke manier!

Hoe gaan wij hiermee om?

Wij houden ons al jarenlang bezig met online trainingen. We bieden intussen een groot openbaar aanbod dat geschikt is voor iedereen. Denk hierbij aan trainingen over Voedselveiligheid(HACCP) of Food Defense. Niet alle bedrijven zijn echter hetzelfde. Naast het openbare aanbod, bieden wij ook maatwerk aan. Dit zijn online cursussen die specifiek gemaakt zijn voor de situatie bij jouw bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke hygiëne of veiligheidsregels, of een machine, een CCP of een proces die om extra uitleg en training vragen. Via korte maatwerkmodules is dit soort kennis makkelijk over te dragen. In een online cursus kun je zo veel theoretische kennis op een praktische manier overdragen.

Ook combinatietrainingen zijn mogelijk. De zogeheten ‘blended training’, waarbij deelnemers eerst een online training volgen en daarna een klassikale training. De e-learning is dan meer gericht op de theorie en uitleg, de klassikale training richt zich meer op gedrag en op de praktijk en het oefenen van situaties.

Wat zijn de voordelen?

De training kan ook totaal in de stijl van het bedrijf worden gemaakt. Er kunnen foto’s en video’s worden gemaakt op locatie en de huisstijl kan worden overgenomen. En de inhoud wordt afgestemd op de onderwerpen die het belangrijkste zijn voor jouw bedrijf. Hierdoor is het voor de medewerker makkelijker om situaties te herkennen. Voor uitzendkrachten kan een online cursus ook een voordeel hebben. Je kunt de uitzendkracht namelijk de cursus al aanbieden voordat hij of zij begint. Zo hebben ook tijdelijke krachten de nodige kennis voordat ze beginnen en kunnen ze sneller ingewerkt worden.

Een maatwerktraining is voor veel bedrijven een ideale vorm om medewerkers te trainen. De technieken zoals VR, AR en 360-graden bieden hierbij veel creatieve mogelijkheden om interactieve trainingen te maken die direct aansluiten bij wat de medewerker op de werkplek tegenkomt en nodig heeft.

Meer weten?

Wil je meer weten hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van een online cursus? We geven je graag passend advies. Neem contact met ons op via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precon.group.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte