1 augustus 2016

E-learning voor doeners

Précon e-learning realiseert effectieve e-learning oplossingen voor de man en vrouw op de werkvloer, de doeners. Over het algemeen is deze doelgroep niet gewend om formeel bezig te zijn met ontwikkelen en hebben ze vaak negatieve ervaringen met leren. Hier moet rekening mee gehouden worden bij het ontwikkelen van de online leeroplossing, zodat de leerdoelen worden behaald en de doelgroep een positieve leerervaring beleefd.

Acht Voorwaarden voor leeroplossingen voor doeners…


Plaats tekst dichtbij afbeelding

Plaats tekst dichtbij of zelfs ‘in’ de afbeelding waar het over gaat. De kennisoverdracht bij de cursist zal bevorderd worden als woorden en afbeeldingen tegelijk worden getoond.

Plaats tekst dichtbij afbeelding

Schrap onnodige informatie en maak korte zinnen

Voorkom dat een e-learning training informatie bevat die niet bijdraagt aan het leerdoel of niet bruikbaar is in de dagelijkse praktijk van de cursist.

Schrap onnodige informatie en maak korte zinnen

Persoonlijk en herkenbaar

Spreek de cursist direct aan en laat voorbeelden, foto’s en animaties zien die gebaseerd zijn op - of direct afkomstig zijn uit de praktijk. Op die manier weten cursisten meteen waar ze de informatie in de praktijk kunnen gebruiken.

Persoonlijk en herkenbaar

Haalbare leereenheden

Deel informatie op in haalbare delen. Hiermee voorkom je dat de cursist teveel informatie tegelijk moet verwerken en weinig van de inhoud onthoudt.

Haalbare leereenheden

Visualiseren

Visualiseer informatie waar nodig. Veel doeners zijn de Nederlandse taal niet volledig machtig en hebben moeite met lezen. Een plaatje zegt vaak meer dan een grote hoeveelheid tekst, vooral als het gaat om complexere principes.

Visualiseren

Eigen tempo bepalen

Laat de cursist zelf het tempo waarin de training wordt doorlopen bepalen. Hiermee voorkom je dat informatie te snel voorbij komt en kennis niet onthouden en verwerkt wordt.

Eigen tempo bepalen

Actief leren

Door interactie, oefeningen en vragen laat je cursisten actief bezig zijn met de leerstof. Op die manier wordt de cursist gedwongen om na te denken over de informatie, waardoor de theorie beter beklijft.

Actief leren

Waardering en belangstelling

Waardering en belangstelling vanuit de leidinggevende bevorderd de ontwikkeling van de werknemer. Dit geldt zeker voor werknemers die lang in dezelfde functie of bij dezelfde werkgever werken.

Waardering en belangstelling

Benieuwd naar hoe deze acht elementen terug komen in onze e-learning trainingen? Kijk in ons portfolio en ervaar onze e-learning aanpak.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte