1 januari 2018

5 E-learning trends voor 2018

De e-learningmarkt groeit elk jaar en is continu in beweging. Met nieuwe technologieën en innovaties verandert de aanpak. De gemakkelijke toegang tot tablets en mobiele apparaten zorgt ervoor dat je overal kunt leren. Wat verwachten wij voor 2018?

Microlearning (microleren)

Heleen: Mijn favoriete trend voor e-learning in 2018 is microlearning. Microleren houdt in dat je een kleine afgeronde training volgt van ongeveer 5 minuten. Het voordeel is dat je niet veel tijd hoeft in te ruimen om een cursus te volgen. Zo kun je precies dat leren wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt. Bovendien kun je een onderwerp ook makkelijk herhalen. Een ideale manier van leren dus. Niet teveel, niet te weinig, maar precies goed.

Learning on demand

Heike: Hoe bedien ik deze machine ook alweer? Leren op het moment dat het nodig is, ofwel: learning on demand, dat is mijn favoriete trend voor 2018. Wat ik daar zo interessant aan vind? De vraag welke kennis mensen écht nodig hebben om hun werk uit te kunnen voeren en hoe zij deze kennis op het zogenaamde ‘moment of need’ tot hun beschikking hebben.

Learning on demand

Gamification (Gamificatie)

Jesse: Ik verwacht steeds meer van gamification. Je ziet dat dit al veel wordt toegepast in de e-learningwereld. Gamificatie houdt in dat je spelelementen toevoegt aan de e-learning. Dit kunnen bijvoorbeeld badges of scores zijn, die de cursist motiveren om (meer) te leren. Doordat de e-learning leuker wordt, onthoudt de cursist ook meer van de leerstof.

LTI

George: Mijn favoriete trend voor 2018 is LTI. LTI betekent ‘Learning Tools Interoperability’, ofwel de samenwerking tussen leermanagementsystemen. Als uw systeem LTI ondersteunt, kunt u eenvoudig vanuit uw eigen portal en direct vanuit uw account trainingen van verschillende aanbieders gebruiken. Het openbare aanbod van Précon wordt zo via LTI beschikbaar voor iedereen!

Intelligent assistants

Bart: Of het in 2018 daadwerkelijk gaat doorzetten weet ik nog niet, maar ik ben er in ieder geval ontzettend nieuwsgierig naar. Gaat de techniek van ‘voice assistants’ die nu gebruikt wordt in je smartphone en ‘chatbots’ zoals op websites ook het leren beïnvloeden? Kunnen we straks een vraag stellen over een (specifiek) onderwerp en krijgen we dan een geautomatiseerd antwoord? Zeker iets om in de gaten te houden in 2018 en daarna.

Meer weten over trends? Neem contact op.

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte